Zabijačka na Svachovce
Když zabijačka, tak jedině u nás, těšit se můžete na veškeré vepřové speciality jako PRDELAČKA, OVAR, JITRNICE A JELÍTKA, TLAČENKA A HLAVNĚ ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ.
Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který dnešní standard splňuje.
AktualizovatSkvělá jídla z kvalitních surovin - To je Svachovka
Jedině kvalitní a čerstvé suroviny z lokálních zdrojů zaručí ten pravý gastronomický zážitek a kvalitu připravovaných pokrmů.
U nás si vaše chuťové buňky přijdou na své. V naší nabídce najdete jídla z čerstvých sezónních surovin od lokálních výrobců a farmářů. Menu je inspirováno hlavně českou kuchyní a domácími specialitami z naší udírny. K dobrému českému jídlu patří bezpochyby lahodný zlatavý mok, naše pivo Glok, domácí limonády a míchané nápoje, kvalitní vína z Moravy a Rakouského Wachau.
každý den
Pro neubytované hosty nutná rezervace: 602 484 468
Rezervace restauraceZákladním stavebním kamenem našich piv je český ležák. V roce 2024 jsme získali stříbrnou a zlatou medaili na polotmavou 11° a světlou 12° na prestižní soutěži Zlatá pivní pečeť. Tradiční postupy se nebojíme prostřídat várkami pivních sezónních speciálů, které nám rovněž dělají radost.
První várka byla uvařena ……2013. Od té doby vaříme každý rok zhruba 600 hl piva ročně, což je pro představu jedna várka Budvaru. Dvounádobová varna o objemu 5 hl je umístěna u baru Kongresového sálu, spilka a ležácký sklep jsou situovány nezvykle na půdě. Pivo necháváme kvasit v otevřených spilkách zhruba 7-10 dní a následně zrát v nerezových tancích další 4-6 týdnů.
Z kraje roku 2024 náš tým posílil nový sládek Jakub Vlček. Během studií na VŠCHT v Praze vařil pivo v minipivovaru Němý Medvěd na Mělníku a v Indickém Bangalore. Další zkušenosti čerpal jako technolog/výzkumník v Budějovickém Budvaru. Zavedl nové recepty i celkovou péči o naše pivo. Mladší sládek Jiří Vondrouš je s námi téměř od založení pivovaru a zná v něm téměř každé zákoutí. Je to srdcař, bez kterého by to nešlo.
Baví mě technologie výroby téměř čehokoli. A miluju pivo! Tím jsem si odpověděl, kolem čeho se bude mé bádání při studiích ubírat. Baví mě pivo vyrábět, ochutnávat, hodnotit, povídat si o něm a hlavně v něm hledat mezírky pro zlepšení.
Co se ležáků týče, držím hodně konzervativní postoj s důrazem na tradiční postupy i suroviny. Na druhou stranu jsem rád, když mám prostor vymyslet a vyladit nové pivo, které u nás není běžné. V posledním roce jsem byl hrdý na SurikAPU, v našich krajích velmi neobvyklý Witbier a konečně Whisky cask beer - 15° tmavé pivo dozrávané v sudu po whisky Old Well. To jsem chtěl vyzkoušet už dlouho a tady je pro to ta správná konstalace.
Výstavem i kapacitou jsme celkem malý pivovar, většina produkce se zkonzumuje v naší restauraci. O to lepší máme zpětnou vazbu na případná zlepšení.
Vaření piva je potěšení, rád si s pivem hraji
Poctivý světlý ležák s notnou dávkou českých odrůd chmele. Výraznou hořkost doplňuje příjemné chmelové aroma.
EPM / Alk. obj. 12,4 / 5,0
Vyvážená "desítka" s plným tělem a vyváženou hořkostí je ideální volbou nejen pro teplé dny. Plná v chuti, lehká v hlavě.
EPM / Alk. obj. 10,7 / 4,3
Vyladěná receptura tmavého ležáku, jejíž výsledkem je suchá, harmonická, jemně karamelová chuť s dozníváním po mléčné čokoládě a jemnou krémovou pěnou.
EPM / Alk. obj. 12,6 / 5,1
Silné tmavé pivo vařené ze čtyř sladů dodává praženou a jemně karamelovou chuť, kterou doplňují kouřové tóny dubového sudu po whisky Old Well, ve kterém pivo dozrávalo. Na výsledné chuti se podepisuje i speciálně upravená mineralita varní vody. Vše dohromady pohladí v hrdle i na mysli.
EPM / Alk. obj. 15,3 / 6,3
Polotmavý ležák potěší kulatými tóny karamelu a vanilky. Je uvařen ze čtyř druhů sladu a nabízí příjemnou alternativu k běžnému ležáku.
EPM / Alk. obj. 11,5 / 4,6
Lehké pivo pro ty, kteří si chtějí ponechat lehkou hlavu. I přes nízkou stupňovitost je díky nižšímu prokvašení překvapivě plná v chuti.
EPM / Alk. obj. 7 / 2,3
Tradičně založený český ležák se snoubí s moderní spirulinou. Jiskra jejich romantického splynutí je nejlépe patrná proti zapadajícímu slunci. Pevné tělo s nižší hořkostí nechává vyniknout jemné tóny meduňky a zrajících broskviček.
EPM / Alk. obj. 12,4 / 5,0
Lehký svěží American Pale Ale postavený na novozélandském chmelu Nectaron, který dodává jemnou vůni po zralých broskvích, přišel do chmelovaru, whirpoolu i na dry hop.
Unikátní kombinace plzeňského sladu, amerického chmelu Citra a belgických kvasnic dala vzniknout svéráznému belgičanovi. Kvasničný kmen a podmínky kvašení umožnily vznik charakteristického aroma vyšších alkoholů, které se doplňují s vůní Citry. Ta byla použita jak do chmelovaru, tak do vířivky i později na studené chmelení přímo do tanku.
Belgian Ale, 11°, alc . 4,4 obj., single hop, single malt
Společnými silami sládci z pivovarů Horymír a Glokner „upekli“ tuto letní pivní specialitu. Lehké osvěžující pšenka s vůní koriandru a pomerančů nám dělá radost již od prvního ochutnání ještě při hlavním kvašení. Co teprve, až dozraje na stůl?
Belgické pšeničné pivo, 11°, alc. 4,3 % obj.
Vůni čerstvého chmele si sládkové užívají jen jednou ročně - po Dočesné, slavnosti piva a chmele spojené se sklizní. Várka z čerstvého chmele je o něco náročnější, než ty běžné. Především kvůli logistice, protože chmel je potřeba zpracovat co nejdříve po česání, a navíc přibyde technologický krok odstranění hlávek po chmelovaru. Ale stojí to za to, pojďte si aroma čerstvého chmele užít s námi!
EPM / Alk. obj. 12,4 / 5,0